Wat is Recycled Polyester?

Wat is Recycled Polyester?

Wat is Recycled PRecyclede polyester (rPET) wordt als duurzaam gezien vanwege een lager energieverbruik en het terugwinnen en verminderen van afval, textielafval maar in deze situatie ook PET flesjes. Bij de CO2 uitstoot komt uit een onderzoek van Libolon dat er bij rPET 54,6% minder uitstoot is.Het verminderen van plastic afval; dat doen we zeker op deze manier. Als Teijn Ltd. (Een Japans technologisch innovatielab heeft een manier uitgevonden hoe polyester meerdere malen kan worden gerecycled zonder dat het zijn kwaliteit verliest) succesvol polyester kanrecyclen en de kwaliteit van de vezel ook op grote schaal weet te behouden is dit een grote stap richting milieu-vriendelijke polyester. 

Wat is Bio Wol?

Wat is Bio Wol?

De eerste stap in het proces is het biologisch onderhouden van de schapen; dat ze grazen in ruime weides, niet met insecticiden en pesticides worden behandeld en niet worden gevoerd met genetisch gemodificeerd voer. In conventionele veeteelt worden de schapen ook vaak behandeld met antibiotica voor wormen, zelfs als de schapen ze niet hebben, dit wordt in de biologische veeteelt op holistische manier aangepakt.
Wol heeft een holle structuur waardoor het de lichaamstemperatuur goed reguleert. Wol neemt goed vocht op wat helpt tegen de nare geurtjes. Organische wol is nu nog duurder dan de conventionele wol. Dit omdat het meer handelingen nodig heeft en de schapen onder reële omstandigheden leven. Is een stof gecertificeerd met het Global Organic Textile Standard (GOTS) dan is het hele proces organisch geproduceerd.

Wat is Bio Katoen?

Wat is Bio Katoen?

Het verschil tussen conventionele katoen en organische katoen is het gebruik van pesticides en chemicaliën en genetisch gemodificeerde vezels. Bij organische katoen worden deze niet gebruikt. Ook bevordert het de biodiversiteit en de biologische kringlopen.Het voelt zacht aan, zachter zelfs dan conventionele katoen. Er is minder kans op huidirritatie. Organisch katoen gaat gepaard met een kostprijs die hoger is dan conventionele katoen. Wel is bewezen dat deze manier van produceren veel beter is voor het milieu. 

Wat is GOTS? 

Wat is GOTS? 

De ‘Global Organic Textile Standard‘ (GOTS) is een internationale standaard voor biologische kleding en textiel. Door de hele keten – van het oogsten van de grondstoffen, via de maatschappelijk verantwoorde productie tot de etikettering, verpakking en distributie – wordt voldaan aan de strenge standaard voor biologisch textiel.Deze wereldwijde standaard voorziet onder meer in gebruik van milieuvriendelijke chemicaliën en waterzuivering bij de fabrieken.De GOTS-certificering vereist daarnaast de naleving van sociale criteria bij de verwerking tot stof. Dat gaat om zaken als minimumloon, een verbod op kinderarbeid en een veilige en hygiënische werkomgeving.

Wat is Fair?

Wat is Fair?

Fairtrade kleding komt uit de eerlijke han­del, die de ontwikkeling van het zuiden wil bevorderen, maar kan bovendien ook uit biokatoen (of een andere biovezel) bestaan, en ook verder ecologisch veredeld zijn.

Europese wetgeving en rechten
Internationale rechten
Geen kinderabeid
Correcte Lonen
Goede werkomstandigheden

Wie is Fair Wear Foundation? 

Wie is Fair Wear Foundation? 

Fair Wear Foundation is een samenwerking van merken, fabrieken, handelsverbonden, ngo's en beleidsmakers met als doel het verbeteren en controleren van arbeidsomstandigheden in 11 kleding producerende landen in Azie, Africa en Europa. FWF ondersteunt de inspanningen die bedrijven leveren in verband met het verbeteren van werkomstandigheden door expertise, advies, sociale dialoog en handelsrelaties.

Wat is hennep? 

Wat is hennep? 

Hennep is een natuurlijke vezel, die met een katoenvezel kan worden vergeleken. Bij hennepproductie is er veel minder water nodig en nauwelijks tot geen insecticiden en pesticiden.
De THC waarde mag niet de 0,3% overstijgen.

Hennep-planten groeien erg makkelijk. Hennep-zaden kunnen in een mild klimaat geplant worden, in een scala van grondsoorten. De vezel heeft 4 tot 6 weken nodig tot het volledig is en groeit dus erg snel.
De textuur van hennep is vergelijkbaar met die van linnen. Hennepvezels houden vorm en de stof isoleert goed. Hennep kampt met technische beperkingen en bevindt zich hierdoor nog in een niche.
Hennep verbruikt 50% minder water per kilo dan katoen en brengt 250% meer vezels op per vierkante meter dan katoen. Waarom is de hennep-productie dan nog niet net zo groot of groter dan katoen? Helaas is de productie nog niet legaal op veel plekken in de wereld, en wordt het nog gezien als een marihuanaplant. Hennep is een hernieuwbare bron mits er voor elk gebruikte plant een nieuwe wordt teruggeplant.