Over Hempmade

Hempmade is een winkel gespecialiseerd in ecologische kleding met als basis de hennepvezel, opgericht in 2006 met de vaste overtuiging dat hennep één van de meest veelbelovende planten is.

Door haar ontelbare toepassingen en taaie karakter kan hennep een oplossing bieden voor belangrijke dringende wereldproblemen, zoals hongersnood, ontbossing, vervuiling van de bodem en rivieren. Daarom verkiezen wij om te werken met textielen die gedeeltelijk of 100% uit hennep gemaakt zijn.

Hennepvezels zijn tot vier keer sterker dan de klassieke katoen vezels en hebben een hoger absorptie vermogen. Hennep kledij ademt echt, hierdoor houdt het je warm in de winter en ‘cooler’ in de zomer.

Hempmade werkt met partners die dezelfde ecologische en ethische waarden respecteren.  Wij verdelen producten van collega hennep producenten vanuit verschillende Europese landen & enkele andere werelddelen. Veel vezelhennepteelt en -verwerking vindt plaats in China. Hennep wordt er al duizenden jaren geteeld en dit zonder dat het ooit is verdwenen zoals dit wel het geval was in ongeveer de volledige westerse samenleving. Ze hebben op die manier dus ook een enorme voorsprong in de ontwikkeling van de teelt en verwerkings-technieken. Dit is dan ook de reden dat China marktleider is in de ontwikkeling van ecologisch textiel gemaakt van hennep, bamboe, vlas, wol, bio katoen en sojavezel...

Sinds 29 juni 2013 is onze nieuwe HEMPMADE in de Parijsstraat 14 te Leuven open gegaan!
Openingsuren:

van 11u00 tot 18u00.
Gesloten op zondag.