Een combinatie van eco vriendelijke vezels, hoge kwaliteit en funky ontwerpen, maakt Up-rise kleding uniek en 'ready to wear for people who care...'

Dit is het eerste en tot nu toe enige hennep kleding merk van België!

Up-rise collecties zijn gemaakt van hennep, bio katoen en soja. Up-rise kiest ervoor om te werken met hennep vanwege de vele voordelen en milieuvriendelijke eigenschappen.

Up-rise conscious hemp wear werkt samen met partners die dezelfde ethische waarden in de rechten van de mens en milieu delen.

www.up-rise.be

Het verhaal van Nomads begon in het jaar 2000 vanuit een oude VW bus met slechts een paar rollen stof en enkele naaimachines. De naam 'Nomads' is geïnspireerd op hun toenmalige 'nomaden' bestaan. 

Ondertussen zijn 'Nomads' ontwerpen zo populair dat ze nu een uitgebreide lijn van kleding  produceren voor mannen en vrouwen. De collecties zijn gemaakt van hennep, organisch katoen, wol en soja.

Als gevolg van de toegenomen vraag, heeft Nomads zijn productie verplaatst naar een fabriek in China, die zij in 2007 bezocht. Deze fabriek ligt in de buurt van waar veel van de hennep stoffen afkomstig van zijn en de arbeidsomstandigheden in deze fabriek hebben hun verwachtingen ver overtroffen! 

www.nomadshempwear.com

Hemp Hoodlamb staat bekend om zijn uiterst warme en functionele winterjassen. Deze zijn vervaardigd uit een combinatie van hennep en biologisch katoen.

Ondertussen bieden ze een brede waaier kledij voor zowel vrouwen als mannen in winter- en zomercollecties. Hierbij garanderen ze een optimale kwaliteit en ecologisch verantwoorde stoffen.

Bovendien voorziet Hemp Hoodlamb het Sea Shepherd-team (Greenpeace) van kledij op hun missies! 

www.hoodlamb.com/

Kings of Indigo ontstond in 2010 te Amsterdam. Zij staan bekend om hun denims van uiterst sterke kwaliteit. K.O.I. doet hiervoor zoveel mogelijk beroep op gerecycleerde materialen (garen) en combineert dit met biologisch katoen.


Naast milieuvriendelijke aspecten deelt K.O.I. de ethische waarden van de mens en zijn ‘proud member’ van Fair Wear Foundation!

www.kingsofindigo.com/

Knowledge Cotton Apparel richt zich exclusief op herenkledij. Hun collecties worden volledig vervaardigd uit gecertificeerd organisch katoen, onder de meest milieubewuste omstandigheden.

Naast katoen gebruikt het Scandinavische merk 'happy sheep wool' en een innovatief voeringmateriaal gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen.

http://knowledgecottonapparel.com/#/